Меню сайта
Язик сайта



Голосования
Щоб ви хотіли бачити на сайті
Всего ответов: 33
Добавь нас в закладки


Cтатистика

Locations of visitors to this page
Головна » Статті

Всього матеріалів в каталозі:

  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Интернет-кафе » Мода ,стиль и краса » Перші кроки до краси
Перші кроки до краси
АрянаДата: Понеділок, 22.09.2008, 20:54 | Сообщение # 1
Нормальний
Группа: /^Модератори^/
Сообщений: 55
Перші кроки до краси

Давні єгиптянки першими спробували створити засіб, що подовжує вії, адже саме на берегах Нілу особливо цінувався промовистий погляд. Щоб вії були довші та чорніші, єгиптянки палили дерев'яні палички й попелом, що утворився, посипали вії. Навіть у потойбічному житті, красуні не бажали розлучатися зі своїм яскравим макіяжем: археологи у великій кількості знаходили в пірамідах біля мумій цариць глечики з косметичними засобами.

Давні римлянки створювали туш, змішуючи воду й товчений свинець. Безумовно, засіб украй токсичний, через що користувалися ним не щодня, а готуючись до великого свята чи зваблення нового коханця. Східні чорноокі жінки, персіянки й левантійські красуні - занадто себе любили, щоб фарбувати вії свинцем. Вони використали сурму. Але пройде ще багато століть, перш ніж процес фарбування вій буде грунтуватися нанауковій основі.

Раптове відкриття

Як і безліч інших відкриттів, які людство чекає із хвилини на хвилину, туш для вій винайшли двічі. Спочатку в 1880 році, у Лондоні, два сини французького емігранта-парфумера Эжена Рімеля, а в 1913році, в Америці 19-літній студент Тері Вільямс. Нині ніхто й не згадає, на що була схожа туш європейців, тому вся слава дісталася американцеві. Починаючий хімік Вільямс, змішав для своєї сестри у флаконі вугільний пил з вазеліном. Він навіть не усвідомлював маштабності відкриття. Слово Maybelline, яким Тері охрестив свій засіб, стало назвою корпорації, що згодом одержала світову популярність. Через чотири роки хімік представив удосконалений продукт: чорний твердий брусок у коробочці. Аж до 1957 року, голлівудські акторки й домогосподарки, європейські аристократки й робітниці фабрик починали свій ранок зі смачного плювка в коробку з тушшю. Незабаром Элена Рубінштейн створила першу у світі автоматичну туш із металевим аплікатором, на якому для кращого нанесення були вигравірувані борозна. Одне що затьмарювало, склад маси як і раніше нещадна склеював вії.

Ера розмаїття

Революцію в цій галузі довелося чекати до 1987 року. Тоді компанія Lancome додала до складу своєї туші кератин. Це нововведення дозволило фарбувати вії більш рівномірно. У той же час L'Oreal запатентувала принцип «розумної» щіточки - нової круглої форми, із грамотним розташуванням щетинок. Усього компанія захистила патентом більше сотні різновидів цього предмету.

Третє тисячоліття стало ерою спеціалізованої туші: для подовження, о’єму й водостійкості, з вітамінами, маслами й воском, з ефектом накладних вій і телескопічним ефектом, різного кольору. Утішно, але разом з останніми новинками, на полицях європейських магазинів усе ще можна знайти застиглу чорну масу в картонній коробочці із щіточкою, що перед застосуванням потрібно змочити

 
JeysevenДата: Понеділок, 22.09.2008, 21:01 | Сообщение # 2
Admin
Группа: [*(=^Администратори^=)*]
Сообщений: 117
мдауськи flower




 
Форум » Интернет-кафе » Мода ,стиль и краса » Перші кроки до краси
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Реклама
Скачать фильмы